Η ΑΕΚ BC «φωτίζει» αύριο, Τρίτη (06/09, 20:00), αλήθειες και δημιουργεί συνθήκες περίσκεψης, στα 100χρονα από τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία.
Ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου (Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών-(ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.)/Oμότιμος Καθηγητής ΕΜΠ), θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσής μας, στο πλαίσιο των δράσεων «1922-2022: Ημέρες Ιστορίας και Μνήμης», για τις οποίες συνεργάζονται οι Φίλοι Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ και ο Σ.Π.Α.Κ. ΑΕΚ.
Το θέμα του κου Ουζούνογλου έχει τίτλο: «Η σημασία της ανασύστασης του πνεύματος του Ελληνισμού της Ανατολής για όλο το ΄Εθνος».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Λεωφ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια) και το δραματοποιημένο αφηγητικό μέρος της θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο.
Ποιος είναι ο κ. Ουζούνογλου:
Γεννήθηκε στη Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης το 1951.
Ξεκίνησε το 1957 τις αστικές του σπουδές στο Ελληνικό Εκπαιδευτήριο της Χαλκηδόνας. Συνέχισε τις Β’ βάθμιες σπουδές του στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο (1963-69) του Πέρα. Επέτυχε μεταξύ των πρώτων στο Κρατικό Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης από όπου αποφοίτησε το 1973. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές-διδακτορικές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο Πανεπιστήμιο του Essex.
Ήλθε στην Ελλάδα τέλη του 1976. Εργάστηκε ως Ειδικός Επιστήμων στο Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογίας του Ναυτικού την περίοδο 1977-84. Το 1981 έλαβε το Διεθνές Βραβείο G. Marconi για εργασία του στα πλαίσια της Υφηγεσίας σε θέμα Οπτικών Ινών. Εκλέχθηκε το 1984 Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και από το 1987 υπηρετεί ως Καθηγητής στην ίδια Σχολή. Εκλέχθηκε τρεις φορές Πρόεδρος της ίδιας Σχολής (1988-94) και πρώτος Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (1991-99).
Η ίδρυση των συστηματικών διδακτορικών σπουδών, που επέτρεψε τη μείωση της μετανάστευσης των αριστούχων σπουδαστών, υπήρξε πρώτο του μέλημα με την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και θεσμών. Αναγορεύτηκε το 1994 επίτιμος Καθηγητής του Κρατικού Πολυτεχνείου της Αρμενίας και το 1996 μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αρμενίας.
Το Εργαστήριο Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, που διευθύνει έχει συμβάλει στην ανάπτυξη πλήθους πρωτότυπων συστημάτων για την κάλυψη ζωτικών αναγκών αναγκών της χώρας κατά συντριπτική τους πλειοψηφία εντελώς αδαπάνως προς το Δημόσιο. Το 2006 αναγορεύτηκε ως IEEE Fellow που είναι τιμητικός τίτλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
Τον Δεκέμβριο του 2011 τιμήθηκε από την Αυτού Θειότητα Παναγιότητα Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α’ με το οφφίκιο του «Προστάτη των Γραμμάτων».
Το δημοσιευμένο του έργο αποτελείται από 350 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, πέντε βιβλία και έχει επιβλέψει 70 διδακτορικές διατριβές στα ερευνητικά του αντικείμενα που καλύπτουν τα αντικείμενα: Ηλεκτρομαγνητική θεωρία και εφαρμογές της, Τηλεπικοινωνίες, Αισθητήρες και Συστήματα Βιοιατρικής Τεχνολογίας.